Book box

Odrasla sam okružena knjigama i u svijetu priča. Oduvijek sam htjela imati svoju malu, slatku knjižaru, s udobnim kutkom za čitanje u kojem bih provodila cijeli dan. Mnogo godina kasnije, nastao je Peekabook. Nije knjižara, već mali, slatki, online bookish shop.

Što je Peekabook?

Ako ste čitali dio O nama, onda znate kako smo počeli. Peekabook nije samo kutijica za sve ljubitelje čitanja, ona je i mjesečni podsjetnik na to da usporimo i posvetimo se sebi.  Naša svakodnevica brza je i glasna i često zaboravljamo ili ne stignemo odvojiti vrijeme za sitnice koje nas vesele, a koje puno znače za naš unutarnji mir. Uz knjigu, svijeću, bombicu za kupanje, pokoji slatkiš, kavu i bookish sitnice – budite si opet na prvom mjestu!

Nove knjige

U početku smo imali samo Peekabook kutijicu, no s vremenom smo u shop dodali bookish proizvode, poput dnevnika čitanja, kasica, jastučnica i drugih.

Zašto baš ime Peekabook?

Ime je inspirirala poznata dječja igra skrivanja: peekaboo, budući da se radi o mystery kutijici čiji je sadržaj nepoznat sve do primitka. Glavni proizvod u kutijici je knjiga pa sam samo dodala k na kraju riječi. I to je to! Zvuči jednostavno, a zapravo mi je dugo trebalo da do toga dođem (što najbolje znaju moji najbliži, jer sam ih izgnjavila).

Od ideje do realizacije

Od ideje pa do trenutka u kojem sam u rukama držala prvu kutijicu prošlo je malo više od dvije godine. Logo je bio spreman u ladici godinu dana. Zašto tako dugo? Perfekcionist sam i volim se dobro pripremiti za sve što radim, stoga sam išla na razne edukacije i seminare i provodila puno vremena planirajući proizvode za kutijice. Plus, bilo me strah hoće li se klijentima svidjeti proizvod i kako će ga prihvatiti.

Drago mi je da sam ipak uspjela pobijediti svoje strahove, jer u protivnom nikada ne bih saznala koje se sjajne stvari kriju izvan zone komfora. Jako me vesele poruke koje svakodnevno primamo, a pogotovo to što im je svima zajedničko oduševljenje našom kutijicom. To je znak da smo na dobrom putu i dat ćemo sve od sebe da na njemu ostanemo i budemo još bolji.

najčitanije knjige

Novosti i najave

Budući da je ideja zasnovana na modelu kutijica na pretplatu, uskoro uvodimo i tu mogućnost, koja je dugoročno povoljnija od jednokratne kupnje. Za sve naše newsletter pretplatnike pripremamo iznenađenja, a jedno od njih je i tajno sniženje (secret sale). Planiramo imati više proizvoda s našim potpisom i napravljenih posebno za nas, a takve kreativne procese najviše volim. Na našem blogu možete očekivati tekstove o knjigama (ali ne recenzije) i našim proizvodima, i svime između s time povezano.

Kutijice za vas bira, s puno ljubavi, jedna učiteljica, koja se pronašla u poučavanju i knjigama.

Ivona

62 Shares

Komentari su isključeni.